ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

Πολλά σχολεία της περιοχής αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κυρίως από εισροή υδάτων . Ο προγραμματισμος και η ανάθεση των έργων μόνωσης των ταρατσων έγινε με ευθύνη και επίβλεψη του ΟΣΚ και ξεκίνησε από το καλοκαίρι με λήξη και παράδοση το Μάρτιο 2015. Οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σχολεία έχουν ήδη καταγραφεί και αποσταλεί στη περιφέρεια ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης. Η Δημοτική αρχή άμεσα αντέδρασε κινητοποιωντας το προσωπικό του Δήμου και των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Εδώ ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής.

Τα κτιριακά προβλήματα που για χρόνια ταλαιπωρούν τα σχολεία και συνεχώς μεγαλώνουν λόγω της ελάχιστης χρηματοδότησης από το κράτος, φάνηκαν σε όλο τους το μέγεθος, κατά τη διάρκεια της νεροποντής της Παρασκευής. Πολλές αίθουσες σχολείων πλημμύρισαν, δημιουργώντας σοβαρά λειτουργικά ζητήματα.
Ήδη από την Παρασκευή εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο βρέθηκαν στα σχολεία που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα για να καταγράψουν τις ζημιές και ν' αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση.
Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε εκεί όπου γίνονταν εργασίες για μονώσεις ταρατσών από τον Ο.Σ.Κ. Συγκεκριμένα στο 4ο Δ. Σχ. Δραπετσώνας και σε μικρότερο βαθμό στο 6ο Δ. Σχ. Κερατσινίου, στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας και στο 2ο Λύκειο Κερατσινίου. Σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ. σχεδιάστηκε η αντιμετώπιση των ζημιών στα συγκεκριμένα σχολεία.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα άμεσα ζητήματα. Χρειάζεται όμως έκτακτη επιχορήγηση από την πολιτεία, ώστε να αντιμετωπιστούν όχι μόνο τα άμεσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά και συνολικά η συντήρηση των σχολικών κτιρίων για να μπορέσουν να παραμείνουν λειτουργικά και τα επόμενα χρόνια.

Σχόλια

  1. Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά προβλήματα και μάλιστα τεράστια από εισροή νερών βροχής αντιμετωπίζουν και οι αθλητικοί χώροι. Και σε αυτούς τους χώρους τα ίδια παιδιά μπαίνουν.Μήπως θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε και αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα