ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ


Αύριο συμπληρώνονται 70 χρόνια από την μέρα που έγινε η Μάχης της Ηλεκτρικής στην πόλη μας στις 13 Οκτώβρη τους 1944. 11 αγωνιστές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ έχασαν τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στους Γερμανούς και τα σχέδια τους, που είχαν στόχο την ανατίναξη του εργοστασίου της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.

Σήμερα στον τόπο όπου έχει στηθεί το μνημείο για τους πεσόντες της Μάχης της Ηλεκτρικής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την ΠΕΑΕΑ. Ο «Άλλος Δρόμος» είχε δώσει σημείο συνάντησης στην Πλατεία Ευγένειας. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μαζί μας πορεύτηκαν ως το μνημείο στην Χαραυγή αντιπροσωπεία της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου – Δραπετσώνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αντιπροσωπεία μαζί με τον επικεφαλή της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα Στο Ρεύμα»  Κώστα Παπαδόπουλο αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά.

Στεφάνια και λουλούδια κατέθεσαν διάφοροι φορείς και συλλογικότητες όπως και ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας  Χρήστος Βρεττάκος, ο «Άλλος Δρόμος», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και  Τζένη Βαμβακά.
Οι αγωνιστές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ δίνουν το παράδειγμα για εμάς τις νεότερες γενιές για το πως πρέπει να μην σταματάμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό. Ο  «Άλλος Δρόμος» θα συνεχίζει να αγωνίζεται μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο φασισμό, τη φτώχεια, την ανεργία και τα μνημόνια. Όλοι μαζί οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά ενάντια στο σύστημα που αυτή της στιγμή μας στερεί βασικά δικαιώματα για την ανθρώπινη επιβίωση και αξιοπρέπεια.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα