Απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsbomb.gr

Απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsbomb.gr

 «Δήμος Δραπετσώνας: Καταγγελίες γονέων για αποκλεισμό από παιδικούς σταθμούς».
Σε απάντηση του δημοσιεύματος σας σχετικά με καταγγελίες γονέων για αποκλεισμό από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σας ενημερώνουμε για τ’ ακόλουθα:
Η επιλογή  των κριτηρίων, η καταγραφή των αιτήσεων και των  μορίων, καθώς  και η πιστοποίηση των πινάκων επιτυχόντων, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Τ’ αποτελέσματα φέρουν την υπογραφή του Προέδρου που είχε ορίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Ουδεμία παρέμβαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή στους ήδη αναρτημένους πίνακες. Η μόνη παρέμβαση ήταν η αφαίρεση «προσωπικών σημειωμάτων» από κάποιους φακέλους. Για τη νέα δημοτική αρχή η γνωριμία δημότη με οποιονδήποτε τοπικό παράγοντα δεν είναι σε καμία περίπτωση κριτήριο ούτε για την έγκριση ούτε για την απόρριψη  αιτήσεων.
Οι επανεγγραφές δεν ορίζονται από το νόμο (Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, άρθρο 7)
Όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα, με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας δεν κατέθεσε εγκαίρως αίτημα για να μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς. Επιπλέον, δεν κατέθεσε έγκαιρα αίτημα για να εγκριθούν οι προσλήψεις συμβασιούχων παιδαγωγών. Το αίτημα αυτό έφτασε στο Υπουργείο Εσωτερικών από τη νέα Αντιδήμαρχο την 1η Σεπτεμβρίου. Τα έγγραφα τα κατέθεσε η Αντιδήμαρχος χέρι με χέρι, ώστε ν’ αποφευχθεί η γραφειοκρατία. Από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος έχουν επισκεφθεί το Υπουργείο Εσωτερικών πάνω από 5 φορές και έχουν συνομιλήσει με τον κ. Υπουργό, τον κ. Υφυπουργό και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου. Το Υπουργείο, όπως είναι ευνόητο, έχει διαθέσει τους περισσότερους συμβασιούχους στους Δήμους που είχαν καταθέσει εγκαίρως το αίτημα τους.
Η μειωμένη παρουσία των παιδιών οφείλεται σε μειωμένη παρουσία παιδαγωγών. Εξαιτίας των αντιλαϊκών περικοπών και απολύσεων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στερούνται από μόνιμο προσωπικό και η λειτουργία τους εξαρτάται από την ετήσια πρόσληψη ολιγόμηνων συμβασιούχων. Βάσει του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών (άρθρο 12) για κάθε 25 παιδιά αντιστοιχούν 2 παιδαγωγοί και για κάθε 12 βρέφη 3 παιδαγωγοί.
Τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών όλης της χώρας και ειδικά του Δήμου μας διογκώνονται χρόνο με το χρόνο. Εκατοντάδες παιδιά αποκλείονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και «ρίχνονται στον Καιάδα», ως αποτέλεσμα μίας γενικότερης ανάλγητης πολιτικής περικοπών και εξαθλίωσης του λαού. Η νέα Δημοτική Αρχή μαζί με τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες θα αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, ενώ παράλληλα, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ανακούφιση των γονιών και των παιδιών.
 Ήδη έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών, ώστε να μπορέσουμε ακόμα και για την φετινή χρονιά να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, ενώ από την επόμενη χρονιά έχουμε σχεδιάσει ένα νέο σύστημα για την μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν στη διάθεση όλων των γονέων και όλων των δημοσιογράφων που επιθυμούν μία έγκυρη και διασταυρωμένη ενημέρωση.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»