ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/09/2014 αποφασίστηκε να εκδοθεί Ψήφισμα για τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων . Η Κυβέρνηση  και η πολιτική που εφαρμόζει, έχοντας ως στόχο την εξαθλίωση των πολιτών, την διάλυση και την εμπορευματοποίηση της παιδείας  , της υγείας , την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την συνεχής υποχρηματοδότηση και τις απολύσεις προσωπικού , θα πρέπει να βρει απέναντι της το λαό και την τοπική αυτοδιοίκηση ενωμένους με ένα και μοναδικό στόχο , την Ανυπακοή και την Ανατροπή των σχεδίων τους .
Σας παραθέτουμε το κείμενο του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ακολούθησε το <ΕΝΤΈΛΛΕΣΘΕ> του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου .


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους δημότες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της αντιλαϊκής πολιτικής των Μνημονίων και της Τρόικας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και όλοι οι Δήμοι στην επικράτεια της χώρας, είναι η δραματική πλέον έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, η οποία συνοδεύεται από αιματηρές μειώσεις για τους εργαζόμενους. Οι προσλήψεις 
μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει  και οι μόνες λιγοστές προσλήψεις που πραγματοποιούνται αφορούν σε συμβάσεις  των 2, 5 ή 9 μηνών με βάρβαρους όρους εργασίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδιώκει την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο σύνολο του δημοσίου τομέα θέτοντας για το 2014 ως στόχο 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις.

Τον στόχο των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων εξυπηρετεί  η υποτιθέμενη αξιολόγηση. Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος περί αξιολόγησης ορίζει εκ των προτέρων πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου. Αυτός ο επανέλεγχος δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των πιστοποιητικών πρόσληψης των εργαζομένων, αλλά αφορά  νέο έλεγχο με διαφορετικά κριτήρια και με μοναδικό σκοπό να τις ακυρώσει και να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις υπηρεσίες των Δήμων που αυτοί οι εργαζόμενοι υπηρετούν, στα χέρια των ιδιωτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν συναινεί και δεν υποστηρίζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης (αξιολόγηση, προσχηματικός επανέλεγχος συμβάσεων)   που αποσκοπούν σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, στον πελατειακό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης, στην διάλυση δομών του Δημοσίου και στην παράδοση τους σε ιδιώτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα συνεργαστεί και δεν θα υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή της κυβέρνησης διευκολύνει τα σχέδια απολύσεων και δεν προτίθεται να παραδώσει στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου για την εξυπηρέτηση αυτών των σχεδίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»