ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

 

Πριν ένα χρόνο στις 18/9 ένας συμπολίτης μας, νέος, αντιφασίστας δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη. Δεν ήταν η πρώτη, ούτε η μοναδική φορά που τα τάγματα εφόδου των νεοναζί προκαλούν, κάνοντας έντονη την παρουσία τους στις γειτονιές μας. Μια βδομάδα πριν είχαν επιτεθεί σε συνδικαλιστές της ΝΕΖ, ενώ ακόμα και μετά τη δολοφονία συνέχισαν να προκαλούν με επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και προσπαθώντας να καλιεργήσουν το φόβο στο δρόμο.  

Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ήδη από την ιδρυτική του διακήρυξη έθεσε ως στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών που δρουν στην πόλη μας αλλά και στις γύρω περιοχές. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές μας. Πρώτο ραντεβού το Σάββατο 13/9 στο Πέραμα στο χώρο της ναυπηγοεπισεκυαστικής ζώνης. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, στις 18/9 είναι η μεγάλη πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι, όπου καλούν συλλογικότητες από όλη την Αθήνα. Θα έχουν προηγηθεί αποκαλυπτήρια του μνημείου του.

Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θα βρίσκεται εκεί δίνοντας το μήνυμα πως είμαστε εδώ, μαζί με τον κόσμο να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε φασιστική συμμορία πως δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε γκέτο μίσους, ξενοφοβίας και εχθροπραξιών.

Η καταστροφή των πανό και των αφισών, που προπαγάνδιζαν την εκδήλωση στο Πέραμα δείχνει την ενόχληση κάποιων για την αντιφασιστική δράση στη γειτονιά.  Δε μας τρομάζουν! Εμείς είμαστε εδώ και δε θα επιτρέψουμε να κάνουν κουμάντο φασιστικές/ξενοφοβικές ιδέες και ομάδες στην περιοχή μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες και μαζί να παλέψουμε για τον τερματισμό αυτών που θέλουν σπείρουν το μίσος ανεξέλεγκτα.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα