Τροποποίηση αρθρου 26 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου

Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της προχώρησε άμεσα σε ενέργειες που θα δρομολογήσουν την λειτουργία των καλλιτεχνικών και αθλητικών τμημάτων , τμήματα τα οποία είχε διαλύσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή . Η τροποποίηση του άρθρου 26 του Ο.Ε.Υ. είναι μία αρχική και άμεση ενέργεια ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ο νέος Οργανισμός , ο οποίος θα είναι πιθανότερο έτοιμος στις αρχές του επόμενου χρόνου . Η Δημοτική αρχή εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου :

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου ψηφίστηκεη τροποποίηση του άρθρου 26 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες ειδικότητες εποχικού προσωπικού στο οργανόγραμμα του Δήμου.Την άμεση μερική τροποποίηση του Οργανισμού επέβαλλε το αδιέξοδο που προέκυψε με τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα της πρώην ΔΗΚΕΠΑ, η οποία μπήκε σε εκκαθάριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Δήμο. Τα τμήματα έπαυσαν τη λειτουργία τους, καθώς για ειδικότητες που δεν προβλέπονται στον ΟΕΥ ο Δήμος δεν μπορεί να υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να πάρει συμβασιούχους υπαλλήλους. Μετά την έγκριση της τροποποίησης του ΟΕΥ από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης, η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα στις επόμενες ενέργειες, για να εγκριθεί η πρόσληψη συμβασιούχων για τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα.
Στην τροποποίηση του άρθρου 26 προβλέφθηκαν και άλλες ειδικότητες εποχικού προσωπικού για να μην προκύψουν παρόμοια προβλήματα μέχρι την οριστική τροποποίηση του ΟΕΥ.Η πρόβλεψη των ειδικοτήτων και η τροποποίηση του άρθρου 26 δεν συνεπάγεται προσλήψεις, αλλά δίνει τη δυνατότητα να αιτηθεί ο Δήμος προσλήψεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον υπάρχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος.Το δε είδος των συμβάσεων (2μηνες, 9μήνες, ολιγοήμερες κλπ) εξαρτάται όχι από την πρόβλεψη του οργανισμού, αλλά από την κάθε φορά συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων δεν μπορούν να λύσουν ούτε τα ανυπέρβλητα προβλήματα των Δήμων ούτε το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας, παρά μόνο να δώσουν πρόσκαιρες και πρόχειρες λύσεις.Μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή εργασία,για δημόσιες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.
Η πρότασητροποποίησης του άρθρου 26 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Κατά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ, λευκό ψήφισε η παράταξη του πρώην Δημάρχου, Ισχυρός Δήμος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»