ΓΑΖΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.


Εδώ κι ένα μήνα σχεδόν είμαστε θεατές ενός από τους πιο βάναυσους πολέμους του 21ου αιώνα. Το κράτος του Ισραήλ αφού για άλλη μια φορά βομβάρδισε τον Παλαιστινιακό λαό, εισέβαλε από στεριά και από θάλασσα στη Λωρίδα της Γάζας. Ο απολογισμός μέχρι τώρα είναι 1.900 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες. Τα 2/3 των νεκρών είναι άμαχοι, ενώ το 1/3 είναι παιδιά. Το δίκτυο ύδρευσης έχει σχεδόν καταστραφεί, ενώ και η ηλεκτροδότηση είναι ανύπαρκτη σε πολλά σημεία της Λωρίδας της Γάζας. Τα φάρμακα τελειώνουν και η τροφή ολοένα  λιγοστεύει. Άραγε το Ισραήλ πώς προσπαθεί να βλάψει την «τρομοκρατική» για αυτούς Χαμάς, σκοτώνοντας τον άμαχο πληθυσμό; 

Οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. σήμερα καταδικάζουν τις βιαιότητες του Ισραηλινου στρατού, μετά και τον βομβαρδισμό ακόμα και κτιρίων του Ο.Η.Ε.. Όμως, με άλλοθι τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ, αναγνωρίζουν στο κράτος του Ισραήλ, το ρόλο του εγγυητή της ισορροπίας, δικαιώνοντάς το έτσι για τις βιαιότητες εναντίον των Παλαιστινίων. Ο Παλαιστινιακός αμύνεται με νύχια και με δόντια για τα δικαιώματα του.

Η δική μας κυβέρνηση παίρνει ίσες αποστάσεις από τον πόλεμο καθώς όπως ξέρουμε έχει επικυρώσει στρατιωτικές αλλά και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Για αυτό το λόγο και δε θα μπορούσε να είναι ενάντια στις πράξεις του Ισραήλ.

Στην Δυτική Όχθη πάλι καθημερινά οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν για τα αδέρφια τους. Φυσικά κι εκεί έχουμε πάνω από 70 νεκρούς. Σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και των Η.Π.Α. έχει σηκωθεί ένα τεράστιο κίνημα στήριξης προς τον Παλαιστινιακό λαό και εναντίον του κράτους του Ισραήλ, που διαπράττει μια νέα γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων.

Ο Παλαιστινιακός λαός παλεύει με γενναιότητα ενάντια στις στρατιωτικές υπερδυνάμεις του Ισραηλ. Ο ελληνικός λαός έχει βρεθεί αντιμέτωπος, τα τελευταιά χρόνια, με τις οικονομικές υπερδυνάμεις και την κυβέρνηση καταστροφής, που έχει φέρει στον τόπο μας τόσα πολλά δεινά αλλά και πάνω από 4.000 αυτόχειρες. Μας συνδέουν πολλά και μας χωρίζουνε  λιγότερα με τους Παλαιστίνιους. Εμείς ως  «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» καταδικάζουμε τις εγκληματικές πράξεις του κράτους του Ισραήλ και στηρίζουμε τον λαό της Παλαιστίνης για το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση δημιουργώντας ένα κράτος ελεύθερο που δε θα έχει δίπλα του έναν ‘’κακό μπάτσο’’ να το επιτηρεί. Βρισκόμαστε δίπλα στην παλαιστινιακή αντίσταση για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων και να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα! Ο Παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα να αμύνεται ενάντια στο Ισραήλ και με κάθε μέσο έτσι ώστε να προστατέψει την εδαφική ακεραιτότητα του αλλά και τον πληθυσμό που κατοικεί σε αυτό.

Το ισχυρότερο όπλο των λαών είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα