ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!


Η Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και συμπόρευσή μας, στον αγώνα των χιλιάδων ανέργων της πόλης μας για τη διεκδίκηση του αναφαίρετου κοινωνικού δικαιώματος στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.)
Η απελπιστική καθημερινότητα που βιώνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία μας και όλος ο λαός, δεν αφήνει περιθώρια να πιστέψουμε πως “η χώρα έχει σωθεί ”, “υπάρχει σταθερότητα’’, “αρχίζει η ανάπτυξη”, όπως με επιμονή και αγωνία προσπαθούν να πείσουν το λαό.
Η αλήθεια είναι ότι ο λαός έχει καταστραφεί, με την ύφεση να συνεχίζεται και τον πραγματικό αριθμό των ανέργων να ξεπερνά κατά πολύ το 1,5 εκατομμύριο. Ξέρουμε ότι αυτοί που ευθύνονται για την εκτόξευση της ανεργίας στο 30% δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να την αντιμετωπίσουν, αν δεν αναγκαστούν.
Οι ίδιοι οι άνεργοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρεπή ζωή.
Σ΄ αυτό τον αγώνα των ανέργων για ελεύθερη μετακίνηση στα Μ.Μ.Μ., αλλά και για το σύνολο των διεκδικήσεων για αξιοπρεπή καθημερινότητα των ανέργων (δημόσια υγεία και παιδεία, φτηνό ρεύμα και νερό) θα είμαστε συνοδοιπόροι.
Συμμετέχουμε σε κάθε κίνηση, συζήτηση και δράση που αναγνωρίζει αυτές τις ανάγκες των ανέργων.
Καλούμε τους ανέργους της πόλης μας να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), που οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες, όπου θα απαιτήσουμε την αναγνώριση του δικαιώματος σε ελεύθερες μετακινήσεις για τους ανέργους, απαιτώντας η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ να είναι ισοδύναμη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα Μ.Μ.Μ.

Δευτέρα 23 Ιούνη, στις 1100
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα