ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


4/2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνες ντροπής στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναδεικνύουν ευθύνες για την έξαρση του φασισμού στην πόλη μας

Για άλλη μία φορά οι πολίτες έγιναν μάρτυρες της κατρακύλας ενός θεσμού, που θα έπρεπε να στηρίζει τις λαϊκές μας γειτονιές με πολιτικές αποφάσεις. Μέσα από την προσωπική κόντρα, η οποία άγγιξε τα όρια της κοκορομαχίας και κόντεψε να καταλήξει σε χειροδικία, μεταξύ του Δημάρχου Λ.Τζανή και του πρώην Αντιδημάρχου και πολύ στενού συνεργάτη του, Ν.Οικονομάκη, αναδείχτηκαν πολλαπλά ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τους δημότες.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος κατήγγειλε, ότι ο Δήμαρχος, όχι μόνο δέχτηκε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Γ.Λαγό δύο φορές στο γραφείο του, αλλά τους ζήτησε να περιφρουρήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς είχε πληροφόρηση ότι αριστερές και αναρχικές οργανώσεις θα προκαλούσαν έκτροπα. Από την άλλη μεριά, ο Δήμαρχος διέψευσε έντονα τον πρώην Αντιδήμαρχο, δέχτηκε ότι συνάντησε τον Γ.Λαγό για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης μία φορά και δήλωσε κατηγορηματικά πως αναφερόταν μόνο σε ακροδεξιές απειλές όταν ζήτησε την προστασία της αστυνομίας στην παρέλαση.

Αυτή η κόντρα, εκτός από την άκρως ντροπιαστική κατάντια της πολιτικής διαδικασίας του συμβουλίου και η αναγωγή της σε πεδίο προσωπικών μαχών, αναδεικνύει σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την έξαρση της δράσης των φασιστών στην πόλη μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται και υποψίες για όλες τις πλευρές.

Οι αριστερές και οι αυτόνομες δυνάμεις που πρωτοστατούν στους αντιφασιστικούς αγώνες της πόλης, αγώνες από τους οποίους απέχουν όλοι οι προαναφερθέντες, όχι μόνο δεν αποτελούν απειλή, αλλά αντιθέτως εκφράζουν την λαϊκή αγανάκτηση και την μετατρέπουν σε θέληση για αντίσταση και ανατροπή με πρόσημο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνουμε απαράδεκτη την επαφή του Δημάρχου με τα φασιστοειδή καθώς και την προσπάθεια να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μέχρι τώρα δείχνουν ανοχή στις δράσεις και επιθέσεις των χρυσαυγιτών ενώ ταυτόχρονα καταστέλλουν με το πιο σκληρό τους πρόσωπο τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από τον Δήμαρχο αλλά και από ένα μεγάλο κομμάτι του Δημοτικού Συμβουλίου για την έξαρση της φασιστικής δράσης στην πόλη μας. Η αδυναμία ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης, οι κοκορομαχίες και προσωπικές κόντρες κατώτατου επιπέδου, καθώς και η αδράνεια και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την συνολική και πολιτική αντιμετώπιση του φαινομένου του φασισμού άφησαν χώρο στον φασισμό να αναπνεύσει.

Οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική ζωή, κλείνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τέτοιες νοοτροπίες και πολιτικές που δεν αντιστέκονται στην καταπίεση που δέχεται ο λαός, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την φασιστική απειλή.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα