ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

26/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Εχθές το πρωί (Σάββατο 25/1) ομάδα περίπου 80 Χρυσαυγιτών πραγματοποίησε θρασύτατη εξόρμηση στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Π. Τσαλδάρη. Οι Χρυσαυγίτες, μοιράζοντας φυλλάδια εθνικιστικού μίσους και εκτοξεύοντας απειλές, κατευθύνθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου, όπου έσκισαν το πανό που είχε τοποθετηθεί στη μνήμη του από τον Σύλλογο Δασκάλων “ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ” και φώναξαν συνθήματα και ύβρεις. Στη συνέχεια, οι Χρυσαυγίτες κατευθύνθηκαν στο Στέκι του ΡΕΣΑΛΤΟ στα Ταμπούρια, όπου επιτέθηκαν με πέτρες και τούβλα, ενώ υπήρχε κόσμος μέσα σ' αυτό, ενώ τη μανία των Χρυσαυγιτών δέχθηκε και το διπλανό σπίτι, όπου βρισκόταν μία οικογένεια με το παιδί της του οποίου μάλιστα η σωματική ακεραιότητα κινδύνευσε άμεσα. Οι Χρυσαυγίτες αποχώρησαν ανενόχλητοι από τα Ταμπούρια αφού είχαν προκαλέσει εκτεταμένες υλικές ζημίες.

Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η περιοδεία των μελών της Δημοτικής Κίνησης ‘’ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’’ στην Αμφιάλη με τη συμμετοχή και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεχίστηκε, παρά την παραίνεση της αστυνομίας να σταματήσουμε για να προστατευθούμε. Η περιοδεία συνεχίστηκε κανονικά στις γειτονιές μας, που δε χώρεσαν και ούτε θα χωρέσουν ποτέ οι φασίστες.
Σε άμεση απάντηση της επίθεσης των Χρυσαυγιτών, το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθκε αντιφασιστική πορεία στην πόλη μας με τη συμμετοχή αντιεξουσιαστικών ομάδων, αριστερών οργανώσεων, αντιρατσιστών και αντιφασιστών πολιτών.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να επιβάλλουν στις λαϊκές γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας τον τρόμο και την υποταγή. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε επαγγελματία, κάθε άνεργο και κάθε νέο να συμπαραταχθεί στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο εθνικιστικό μίσος.

Στις γειτονιές που ξεψύχησε ο Παύλος οι Χρυσαυγίτες δεν χωράνε!

Στις γειτονιές της φτώχειας και της προσφυγιάς δεν χωράει ο φασισμός!


Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας
«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα