ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

20/1/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Η ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΦΡΕΝΑΡΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο η ίδια η Δημοτική Αρχή κρατούσε σκόπιμα κλειστό. Επειδή οι δημότες και οι δημότισσες αυτής της πόλης δεν έχουν μνήμη «χρυσόψαρου», θυμίζουμε ότι για περισσότερο από ενάμιση χρόνο το δημοτικό κολυμβητήριο είχε λουκέτο, καθώς η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν ότι η λειτουργία του, μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν αδύνατη. Στην πραγματικότητα η Δημοτική Αρχή προωθούσε ως μόνη λύση την εκχώρησή του (και) του Κολυμβητηρίου σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ που συστάθηκε και με συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης προκειμένου να αναλάβει τη ''σωτηρία του'' (!).

Στη συνεδρίαση – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος αποπειράθηκε να περάσει αυτή την απόφαση η παρέμβαση της Δημοτικής μας Κίνησης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και του επικεφαλής Χρήστου Βρεττάκου ήταν αποφασιστική και ξεκάθαρη.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, αξιοποιώντας τη θέση των εργαζομένων και τα στοιχεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, κατέρριψε κάθε ισχυρισμό της Δημοτικής Αρχής που προσπαθούσε να παρουσιάσει το Κολυμβητήριο ως ένα ερείπιο που χρειάζονταν αμύθητα ποσά για την επισκευή, λειτουργία και συντήρησή του, ενώ αποκάλυψε πως όλα αυτά ήταν μια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ώστε να δοθεί το Κολυμβητήριο με συνοπτικές διαδικασίες στα χέρια ''εθελοντών'', που για το ''καλό'' μας θα αναλάμβαναν να το επαναλειτουργήσουν…φυσικά με το αζημίωτο!

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, Χρήστος Βρεττάκος, πρότεινε να λειτουργήσει άμεσα, το εδώ και ενάμιση χρόνο κλειστό κολυμβητήριο, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, έστω και αρχικά σε μία βάρδια. Η πρόταση κάτω από φοβερή πίεση και την κατακραυγή για την καινούργια απόπειρα σύμβασης με Κοιν.Σ.Επ έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ίδιοι που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν το Κολυμβητήριο ως ένα νεκρό οργανισμό , έρχονται τώρα να αναγγείλουν πανηγυρικά τη ''νεκρανάστασή'' του, παρουσιάζοντας το μάλιστα και ως δικό τους επίτευγμα.

Η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου είναι μια νίκη που ανήκει στο λαό αυτής της πόλης, όπως και κάθε κομμάτι της Δημοτικής περιουσίας. Είναι ένα μήνυμα προς όλους τους ''ενδιαφερόμενους'' πως οι Κερατσινιώτες Δραπετσωνίτες, ο ''κοσμάκης'', όπως αρέσκεται να μας αποκαλεί ο Δήμαρχος, έχουν τη δύναμη να ορίζουν την τύχη της πόλης τους.

Η επαναλειτουργία, βέβαια, είναι μία πρώτη νίκη που δεν σημαίνει τη λήξη, αλλά αντιθέτως της αρχή, του αγώνα για να μείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο ανοιχτό, στην ιδιοκτησία όλων των Δημοτών, με κατάλληλες υποδομές, αλλά και με αντίστοιχα κόστη συμμετοχής, καθώς για το δικό μας κολυμβητήριο οι δημότες πληρώνουν έως και πενταπλάσιες τιμές συμμετοχής από τα Κολυμβητήρια γειτονικών Δήμων.

Η Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ χαιρετίζει αυτήν την εξέλιξη και καλεί τους πολίτες σε κάθε γειτονιά της πόλης μας να αποφασίσουν ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ.


Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας
«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα