ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με νόμο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατ΄επιταγήν της Τρόικας και με πίεση των μεγάλων εργοδοτικών ενώσεων, επιτρέπει στα καταστήματα  ν’ ανοίγουν κατ' ελάχιστο 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ μετά από αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα ώστε τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;

ως εργαζόμενοι
Μετά από έναν αιώνα καταργείται το κατακτημένο δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία. Το Εμπόριο είναι μόνο η αρχή για τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης – Αργίας και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε όλους τους κλάδους. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα.

ως αυτοαπασχολούμενοι
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην κυριολεξία στενάζουν από τα χρέη και την ύφεση που η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει την χώρα. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει και πολλές βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με το λουκέτο. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους, ενώ, για τις ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις θα σημαίνει εργασία 7 ημέρες την εβδομάδα.
Οι μόνες επιχειρήσεις που θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα. Αυτές είναι και οι μόνες που ωφελούνται, ενώ, τα νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό θα συνθλίψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η απελευθέρωση του ωραρίου δεν θα φέρει νέους πελάτες, αλλά θα μεταφέρει ένα κομμάτι της πίτας στην αγορά από τα μικρομεσαία καταστήματα που αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα στα μεγάλα καταστήματα.

ως καταναλωτές
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις αγορές μας δεν είναι ο χρόνος αλλά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν». Για την μείωση του τζίρου ευθύνονται οι αιματηρές περικοπές στα εισοδήματα μας και η ανεργία. Δεν πρόκειται να ξοδέψουμε περισσότερα λεφτά γιατί δεν έχουμε λεφτά, ενώ, ως εργαζόμενοι ή ως επαγγελματίες, αν έχουμε την Κυριακή δική μας,  μπορούμε να την «ξοδέψουμε» για τους φίλους μας, την οικογένεια μας και τον εαυτό μας.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα