ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''



ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ

Η Δημοτική μας κίνηση έχει μόλις 9 μήνες ζωής. Σε αυτούς τους μήνες κατάφερε να τραβήξει την προσοχή χιλιάδων συνδημοτών μας, να συζητήσει με αρκετούς από αυτούς, να σταματήσει μαζί με άλλες συλλογικότητες, πολιτικές της Δημοτικής Αρχής που στόχευαν την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του  Δήμου. Σε αυτό το διάστημα δείξαμε ότι αποτελούμε έναν άλλο δρόμο προσέγγισης της πολιτικής μακριά και έξω από κυκλώματα, παρεούλες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δείξαμε ότι ο δικός μας δρόμος περνά μέσα από τη συμμετοχή των ανθρώπων και από τη συνδιαμόρφωση με αυτούς και όχι εξ ονόματός τους, της πολιτικής μας πλατφόρμας.
Πάνω από 200 συμπολίτες μας καθόρισαν την ιδρυτική μας διακήρυξη που φαίνεται ότι ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής. 226 συμπολίτες μας με την ψήφο τους επέλεξαν τον επικεφαλής της κίνησης δημιουργώντας ένα θετικό προηγούμενο, αποδεικνύοντας ότι η κίνησή μας λειτουργεί πέρα και έξω από λογικές ανάθεσης και επιβολής γραμμής από ένα πολιτικό σύστημα που πλέον έχει ξεπεραστεί από την ίδια τη ζωή και τις ανάγκες της.
Σε αυτό το διάστημα πήραμε δεκάδες πρωτοβουλίες που αγκαλιάστηκαν από πολλούς συνδημότες μας και μας έδειξαν κάτι που μας γέμισε μεγάλη ευθύνη. Η τοπική κοινωνία έχει τη διάθεση να μας ακούσει, να προβληματιστεί πάνω στις θέσεις και τη λογική μας και το κυριότερο να βάλει πλάτη για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος.
Φυσικά μια τέτοια υποδοχή δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που ένιωσαν να κινδυνεύουν, που συνειδητοποίησαν ότι το στήσιμο «Δημοτικών συνδυασμών και υποψηφίων Δημάρχων παλαιάς κοπής» δεν μπορεί πια να εξασφαλίσει την παραμονή τους στην τοπική εξουσία.
Κινδυνεύουν και το γνωρίζουν πια. Αυτό τους κάνει να χάνουν την ψυχραιμία τους και να ρίχνουν ομαδικά πυρά με τέτοιο πανικό όμως που εύκολα διαπιστώνει κανείς και το κανόνι που τα εκτοξεύει και το στόχο που έχουν.
Σε αυτό το σημείωμα θα κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε απάντηση σε μερικές αιχμές αυτής της επίθεσης, όχι για να πείσουμε τους ενορχηστρωτές της, γιατί δε μας ενδιαφέρουν, αλλά για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που δέχονται αυτά τα μηνύματα.
Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι για εμάς στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ η κριτική για τις θέσεις ,τη στάση ή τη δράση μας όσο σκληρή ή όσο άδικη και να είναι δε μας ενοχλεί, αντίθετα μας κάνει καλύτερους.
Αυτό που μας ενοχλεί και σε αυτό θα απαντήσουμε είναι η προσπάθεια από ορισμένα κέντρα, ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ να γίνει ΙΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, για να μπορέσουν ανενόχλητοι πια να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική τους.
Λένε οι γνωστοί ανώνυμοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι.  «Δημιουργήθηκε μια ευκαιριακή ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τις δημοτικές εκλογές, η οποία εκφράζει ΜΟΝΟ τις αριστερές συνιστώσες, όπως το Αριστερό ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!! Μια λογική που εκφράζει ένα μικρό κομμάτι από το 4% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ!!!»
Ο στόχος προφανής. Να δημιουργηθεί ρήγμα στις δυνάμεις που συγκροτούν τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. Να φανεί ότι η δημιουργία του είναι αποτέλεσμα κάποιων αποφάσεων μερίδας κομματικών ηγεσιών και όχι ανάγκη της τοπικής κοινωνίας. Η ίδια η ιστορία γέννησης της κίνησης μας τους αποστομώνει. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ κυοφορούνταν εδώ και χρόνια. Γεννήτοράς του τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην πόλη και την ελληνική κοινωνία και που απαιτούν μια ανατρεπτική προσέγγιση και όχι μια κακόμοιρη διαχειριστική πρακτική. Γεννήτορας του η αγωνία ανθρώπων της αριστεράς που επιθυμούσαν να αρθρώσουν τον δικό τους πολιτικό λόγο για μια πειστική εναλλακτική πρόταση για το Δήμο ικανή να συσπειρώσει την πλειοψηφία των ανθρώπων. Σε αυτή την προσπάθεια βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι αριστεροί. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και χωρίς ηγεμονισμούς στήθηκε μια Δημοτική κίνηση που ενοχλεί γιατί συσπειρώνει γύρω της τα ζωντανά κομμάτια της πόλης, γιατί η δυναμική της αποτελεί κίνδυνο για τη μικρή διακομματική παρέα που εδώ και χρόνια λυμαίνεται το Δήμο. Και για να μην ανησυχούν ή μάλλον για να ανησυχήσουν  ακόμα περισσότερο τους ξεκαθαρίζουμε ότι στις εκλογές του Μάη στην κάλπη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ θα συναντηθούν  τα ψηφοδέλτια των ανθρώπων που στις βουλευτικές εκλογές ψήφισαν τις δυνάμεις της αριστεράς αλλά και συμπολιτών μας που χωρίς να έχουν πεισθεί συνολικά από τις απόψεις της αριστεράς πείθονται σιγά σιγά ότι η Δημοτική μας κίνηση αποτελεί τη μοναδική λύση για ένα Δήμο που θα υπερασπίζεται τα δικά τους συμφέροντα.
Λένε οι γνωστοί ανώνυμοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι. «Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ κρατά ένα αριστερόμετρο και απορρίπτει οποιονδήποτε πολίτη δεν ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα στάνταρ καθαρότητας».Μάλιστα για τον ίδιο λόγο μας εγκαλεί και ο γνωστός πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λάλος .
Καταρχήν δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αποτελεί κατηγορία να είναι κάποιος πολιτικά καθαρός. Γιατί αποτελεί κατηγορία να ξεκαθαρίζει από την αρχή με ποιους θέλει να κάνει πολιτική παρέα και με ποιού όχι. Γιατί πρέπει να απολογηθούμε που στις δικές μας γραμμές δεν έχουν θέση όσοι τα προηγούμενα χρόνια ασκώντας διοίκηση οδήγησαν το Δήμο σε αυτό το χάλι.
Δεν καταλαβαίνουμε την ενόχλησή τους. Εμείς αντίθετα με αυτούς χαιρόμαστε που το δικό τους « συστηματόμετρο» μας απορρίπτει.
Ας το ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μια φορά. Εμείς αντίθετα από τους «φίλους»μας που ζητούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από τα μέλη μας και τα κατατάσσουν σε φίλους του ΛAΦΑΖΑΝΗ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν ζητάμε από τους δημότες που μας πλησιάζουν το κομματικό τους βιβλιάριο απλά και μόνο τους ζητάμε να έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν με ανιδιοτέλεια για ένα άλλο δρόμο στην Τ.Αυτοδιοίκηση.
Ζητάμε συγγνώμη γιατί θα απευθυνθούμε στους 69.950 ψηφοφόρους της πόλης φιλοδοξώντας να πείσουμε την πλειοψηφία τους και όχι στους 50 που διοικούν εδώ και χρόνια το Δήμο αλλάζοντας Δημοτικές κινήσεις σαν τα πουκάμισα.
Λένε οι γνωστοί ανώνυμοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι. «Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν έχει θέσεις για τα προβλήματα της πόλης. Μιλάει συνεχώς για την πολιτική της κυβέρνησης ,για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την πολιτική των μνημονίων. Λέει όχι σε όλα και ζητά ανέφικτα πράγματα.»
Τελικά μπερδευτήκαμε. Δεν έχουμε θέσεις, επομένως δε λέμε τίποτα για τα προβλήματα της πόλης. Ή έχουμε θέσεις που όμως είναι ανέφικτες. Παιδιά πρέπει να αποχτήσετε μια κοινή θέση πριν αρχίσετε να γράφετε.
Θα σας βοηθήσουμε εμείς. Πράγματι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν έχει θέσεις όπως τις εννοείτε εσείς. Θέσεις που με τη λογική του μονόδρομου που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης που στηρίζετε μας ζητούν να υιοθετήσουμε τη λογική του Δήμου επιχειρηματία ,του γυμνού Δήμου από κάθε δημόσια κοινωνική δομή.
Πράγματι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ λέει όχι σε όλες τις ιδέες και προτάσεις σας που έχουν σαν στόχο το ξεπούλημα της Δημοτικής περιουσίας και  τη μετατροπή του Δήμου σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας που μέσω της φορολογίας θα ξεζουμίζει τους Δημότες του.
Πράγματι στα πλαίσια της δικής σας πολιτικής ζητάμε ανέφικτα πράγματα. Το σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου της Δ.Ε.Η και η απόδοση του χώρου στους Δημότες, η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, τα ελεύθερα πάρκα και οι αθλητικοί χώροι που θα είναι ανοιχτοί σε όλους τους Δημότες, η καθαρή πράσινη πόλη, η ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος του λαού της πόλης, η στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα των σχολείων μας είναι μερικά από τα ανέφικτα πράγματα που ζητάμε και είμαστε περήφανοι γι αυτό.
Πράγματι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν κρύβει την αλήθεια από τους πολίτες. Δεν τους λέει ότι σε μια Ελλάδα που ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι στους δανειστές της, που έχει 1.500.000 ανέργους, που οι νέοι άνθρωποι δεν τολμούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον. που χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, εμείς με ένα μαγικό ραβδί θα μεταμορφώσουμε την πόλη σε παράδεισο. Αντίθετα τους καλούμε να παλέψουν και να ενωθούν με όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα σε ένα ορμητικό ποτάμι για να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πατρίδα χωρίς μνημόνια και χρέος. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι εμείς, όπως κάνουμε πάντα, θα είμαστε δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα. Και συνεχίζουμε λέγοντάς τους ότι για εμάς η κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει τους Δήμους σε οικονομικό μαρασμό δεν θα είναι το άλλοθι μας για να κάνουμε ότι κάνει η σημερινή Δημοτική αρχή. Οι στρατιές συμβούλων, οι πελατειακές σχέσεις με τους Δημότες, οι αναθέσεις έργων με αδιαφανή τρόπο, οι λάθος προτεραιότητες, η δουλικότητα με  την οποία αποδέχεται και υλοποιεί όλες τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής και όχι αναγκαστική επιλογή.Εμείς πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μάη θα πρέπει να στηρίζεται στη λογική της ανατροπής και όχι της διαχείρισης αυτής της κατάστασης. Χρειάζεται να έρθει σε ρήξη με όσα μας οδήγησαν στη σημερινή χρεοκοπία. Να έρθει σε ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές που βαθαίνουν τα αδιέξοδα. Η ιστορία αυτού του τόπου μας διδάσκει ότι μπορούμε να υπερβούμε τους μονόδρομους της εποχής αν διαμορφώσουμε ένα πλατύ ρεύμα διεκδίκησης, ανυπακοής αλλά και πλειοψηφικής αντιπρότασης σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση η Δημοτική μας κίνηση προετοιμάζει μαζί με τους πολίτες το πρόγραμμα της ,τις δικές της απαντήσεις για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους αυτής της πόλης. Η βασική μας προτεραιότητα θα είναι η υγεία, η παιδεία, η διατροφή, οι κοινωνικές παροχές στους Δημότες μας. Σε αυτά τα πλαίσια οι προτάσεις από όπου και αν προέρχονται είναι καλοδεχούμενες από την δημοτική μας κίνηση.


ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα