ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ;


24 Δημοτικοί Σύμβουλοι με τις υπογραφές τους ζήτησαν να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη ΔΗΚΕΠΑ.
5 από αυτούς δεν παρευρίσκονται στην Συνεδρίαση που οι ίδιοι ζήτησαν να γίνει, ανάμεσά τους πρώην Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, που οι πολιτικοί τους χώροι και οι ίδιοι , ήταν αυτοί που έστησαν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις , που σήμερα ζητούν να κλείσουν. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;
Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΄΄πλειοψηφίας’’ που ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες στήριζαν το Δήμαρχο τους στην προσπάθεια του να ΄΄κρατήσει΄΄ ζωντανή την κλινικά νεκρή ΔΗΚΕΠΑ ,τώρα πήγαν απέναντι του ψηφίζοντας τη λύση της επιχείρησης. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με μια στάση που όση προσπάθεια και να κάνει κάποιος να την κατανοήσει, δεν θα τα καταφέρει. Με δικαιολογία την εξασφάλιση των εργαζόμενων της ΔΗΚΕΠΑ, που γνωρίζει όμως ότι θα είναι τα επόμενα θύματα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ξεχνά τη διαχρονική της θέση για κλείσιμο των επιχειρήσεων και με την ψήφο της στηρίζει αντικειμενικά μια επιχείρηση που κρατά όμηρους και απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
Μια συζήτηση, που προσπάθησε να κρύψει τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν την επιχείρηση να έχει χρέος, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ(!!!) Μια συζήτηση που λίγο έλειψε να βγάλει στην επιφάνεια όλο αυτό το όργιο αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και ύποπτων διασυνδέσεων, που όταν εμείς τα καταγγέλουμε μας ζητούν αποδείξεις , ενώ οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι, στα πλαίσια της διαπαραταξιακής ΄΄κινητικότητας΄΄ ενόψει εκλογών, εύκολα μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια κατηγορούν ο ένας τον άλλο.
Το ορατό αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίασης, ήταν η πρόταση για τη λύση της ΔΗΚΕΠΑ να μη συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία. Το επιδιωκόμενο πολιτικό αποτέλεσμα , με αφορμή τη ΔΗΚΕΠΑ για συμβούλους και Δημοτικές Κινήσεις που φτιάχνονται ή θα φτιαχτούν , θα φανεί στις επόμενες μέρες.
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΄΄ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ΄΄ Βρεττάκος Χρήστος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κίνησης Μπάμπης Μανουσιάδης, με τις τοποθετήσεις τους στη συνεδρίαση, προσπάθησαν να δείξουν ότι το πρόβλημα της επιχείρησης δεν έχει να κάνει μόνο με τη δεδομένη ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, αλλά κυρίως με την ίδια τη λογική της δημιουργίας και ύπαρξης των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Η προσπάθεια, βασικές πλευρές της κοινωνικής πολιτικής των Δήμων να αποκτήσουν ανταποδοτικό χαρακτήρα αλλά και η μετατροπή των Δήμων σε επιχειρηματίες και των δημοτών σε πελάτες, ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες και πέρασε κυρίως, αν και όχι αποκλειστικά, μέσα από τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Οι δυνάμεις που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αξιοποιώντας την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία, χρησιμοποίησαν αυτές τις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν πελατειακές σχέσεις με τους άνεργους συνδημότες μας.
Οι ίδιες δυνάμεις χρησιμοποίησαν εδώ και χρόνια τις δημοτικές επιχειρήσεις για να περάσουν αυτό που σήμερα είναι πραγματικότητα για όλους τους εργαζόμενους στη χώρα: ελαστικές μορφές εργασίας, μισή δουλειά, μισή ζωή, μισθοί πείνας και εξαθλίωσης και πολλές φορές όπως συμβαίνει στη ΔΗΚΕΠΑ σήμερα, εργαζόμενοι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Ο Επικεφάλης του ΄΄ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ΄΄ Χρήστος Βρεττάκος , δήλωσε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η λιγότερο επικίνδυνη λύση για το μέλλον των εργαζόμενων, είναι το κλείσιμο της επιχείρησης.
Οι νόμοι τους σήμερα συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση. Αύριο όμως; Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εμπιστευτούν την τύχη τους σε αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, ούτε να εφησυχάσουν θεωρώντας ότι οι νόμοι από μόνοι τους θα δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Η κυβέρνηση έδειξε ότι μπορεί μέσα σε μια νύχτα να νομοθετεί φέρνοντας τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω!
.
Ο Επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Χρήστος Βρεττάκος, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας να αγωνιστούν ώστε:
• Η επιχείρηση να κλείσει και ταυτόχρονα να επανέλθουν όλες οι δραστηριότητες της στο Δήμο.
• Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης να περάσουν στο Δήμο.
• Όλα τα χρέη της επιχείρησης με προτεραιότητα τους μισθούς των εργαζομένων να περάσουν στο Δήμο και να απαιτηθεί η εξόφλησή τους από τα χρήματα που χρωστά το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση.
• Να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της επιχείρησης και να καταλογισθούν οι πολιτικές αλλά και πιθανές άλλες ευθύνες σε όσους διαχρονικά οδήγησαν τις δημοτικές επιχειρήσεις σε αυτή την κατάσταση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
'' ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα