Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΚΕΠΑ

Ανακοίνωση για την ΔΗΚΕΠΑ ( αναδημοσίευση 13/11/2013)

           
     Η προσπάθεια, βασικές πλευρές της κοινωνικής πολιτικής των Δήμων να αποκτήσουν ανταποδοτικό χαρακτήρα αλλά και η μετατροπή των Δήμων σε επιχειρηματίες και των δημοτών σε πελάτες ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες και πέρασε κυρίως αν και όχι αποκλειστικά μέσα από τις δημοτικές επιχειρήσεις.
    Οι δυνάμεις που κυριαρχούν στο Δήμο εδώ και πολλά χρόνια προέρχονται από το χώρο της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης και είναι αυτές που αγκάλιασαν το θεσμό των δημοτικών επιχειρήσεων, τον στήριξαν από τα πρώτα του βήματα και τον μετέτρεψαν σε μια μαύρη τρύπα για τα οικονομικά του Δήμου και όχι μόνο.
    Αυτές οι δυνάμεις αξιοποιώντας την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία, χρησιμοποίησαν αυτές τις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν πελατειακές σχέσεις με τους άνεργους συνδημότες μας.
    Οι ίδιες δυνάμεις χρησιμοποίησαν εδώ και χρόνια τις δημοτικές επιχειρήσεις για να περάσουν αυτό που σήμερα είναι πραγματικότητα για όλους τους εργαζόμενους στη χώρα: ελαστικές μορφές εργασίας, μισή δουλειά, μισή ζωή, μισθοί πείνας και εξαθλίωσης και πολλές φορές όπως συμβαίνει στη ΔΗΚΕΠΑ σήμερα, εργαζόμενοι απλήρωτοι για 19 και παραπάνω μήνες.
    Σήμερα αυτές οι δυνάμεις, εμφανίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ διασπασμένες.
    Η Δημοτική αρχή προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτή τη ΔΗΚΕΠΑ, ξέροντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Στην πραγματικότητα κερδίζει χρόνο περιμένοντας με αγωνία την κυβέρνηση να κλείσει την επιχείρηση. Προσπαθεί έτσι να καλύψει τις δικές της ευθύνες γι αυτή την κατάληξη.
    Η αντιπολίτευση ζητά επίμονα αν και όχι πάντα πειστικά το κλείσιμο της επιχείρησης, θέλοντας να δείξει την ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής και να της φορτώσει αποκλειστικά την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη.
    Ολοι μιλούν για το καλό των εργαζομενων, κρύβοντας όμως την αλήθεια για την αιτία του προβλήματος.
    Η πολιτική τους  σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο γέννησε αυτή την προβληματική κατάσταση.
    Εμείς λέμε στους εργαζόμενους με όσο γίνεται πιο καθαρό τρόπο, πως εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και πολύ περισσότερο λύσεις, χωρίς να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια.
    Η τρικομματική κυβέρνηση με δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού της, δηλώνει πεντακάθαρα. Πρώτος και εύκολος στόχος για τις ανθρωποθυσίες που ετοιμάζει στο δημόσιο τομέα είναι τα ΝΠΙΔ. Το μέλλον της ΔΗΚΕΠΑ είναι βέβαιο. Η επιχείρηση θα κλείσει.
    Με βάση αυτή την εξέλιξη η παλιά μας πρόταση για τη ΔΗΚΕΠΑ, αποκτά χαρακτηριστικά μονόδρομου, αν θέλουμε να διασφαλιστούν οι εργαζομενοι και τα συμφέροντα τους.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί τους εργαζομενους της ΔΗΚΕΠΑ αλλά και όλους τους εργαζομενους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας να αγωνιστούν ώστε:
·        Η επιχείρηση να κλείσει και ταυτόχρονα να επανέλθουν όλες οι δραστηριότητες της στο Δήμο.
·        Οι εργαζομενοι αορίστου χρόνου να ενταχθούν στο Δήμο.
·        Οι συμβάσεις για τα αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα να γίνουν στο Δήμο με στόχο την κοινή μας πάλη για δημιουργία θέσεων σταθερής και μόνιμης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά.
·        Τα προγράμματα που τρέχουν μέσω του Ο.Α.Ε.Δ να απαιτηθεί και να διασφαλιστεί με κυβερνητική απόφαση να συνεχιστούν από το Δήμο.
·        Όλα τα χρέη της επιχείρησης με προτεραιότητα τους μισθούς των εργαζομένων να περάσουν στο Δήμο και να απαιτηθεί η εξόφλησή τους από τα χρήματα που χρωστά το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση.
·        Να καταλογισθούν οι πολιτικές αλλά και πιθανές άλλες ευθύνες σε όσους διαχρονικά οδήγησαν τις δημοτικές επιχειρήσεις σε αυτή την κατάσταση.


Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δηλώνει ότι σε αυτά τα πλαίσια θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αλλά και στο πλάι των δημοτών που την εποχή της κρίσης,της ανεργίας και της  φτωχοποίησης στερούνται τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που ο Δήμος οφείλει να παρέχει.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα