Στις γειτονιές της Δραπετσώνας ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ



7/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις γειτονιές της Δραπετσώνας ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

     Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ξεκίνησε απο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου περιοδείες στις γειτονιές της πόλης μας προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις με τους συνδημότες μας και να τους καλέσουμε να συμπορευτούν μαζί μας στον άλλο δρόμο του αγώνα για την πόλη και τη ζωή που μας αξίζει.

Αφετηρία μας οι γειτονιές της Δραπετσώνας , όπου κλιμάκιο του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ με τον Επικεφαλής Χρήστο Βρεττάκο συζήτησε με τους Δραπετσωνίτες και τις Δραπετσωνίτισσες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους εξαιτίας αφενός των συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας αφετέρου της πολιτικής της δημοτικής αρχής του Λουκά Τζανή. “Ανύπαρκτη” χαρακτήρισαν πολλοί συνδημότες μας την δημοτική αρχή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης, ενώ μεγάλο πρόβλημα των περισσοτέρων λαϊκών οικογενειών αυτή την περίοδο είναι το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Πολλά παιδιά της πόλης μας θα μείνουν και φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ για όσα  “τυχερά” μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς,  οι οικογένειες τους καλούνται να πληρώσουν τροφεία σε μία εποχή που τα εισοδήματα τους έχουν μειωθεί δραματικά και τα χρήματα κάθε άλλο παρά περισσεύουν. Την πάγια θέση της δημοτικής μας κίνησης εξέφρασε στους δημότες ο Επικεφαλής Χρήστος Βρεττάκος τονίζοντας ότι “δώσαμε μάχες μαζί με τους εργαζόμενους, τους δημότες και άλλες πολιτικές δυνάμεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να μην δοθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ιδιώτες, όπως ήθελε η δημοτική αρχή. Καταφέραμε μία πρώτη νίκη, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Για εμάς ο αγώνας  για δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά του δήμου, όπως και για την στήριξη όλων των δημοτικών κοινωνικών δομών είναι αγώνας επιβίωσης ειδικά αυτή την εποχή. Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι, όλοι οι δημότες που πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, στην οποία υπακούει και η δημοτική αρχή του Δήμου μας”.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ απέναντι στα Μνημόνια, στο φασισμό, στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης, καλεί κάθε δημότη αυτής της πόλης να βαδίσει μαζί μας στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ του Αγώνα και της Αξιοπρέπειας, στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ της Αλλαγής και της Ελπίδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
                                                                                   ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα