Θλιβερή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας για την δολοφονία του Π. Φύσσα.

4/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θλιβερή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας 
για την δολοφονία του Π. Φύσσα.
Τουλάχιστον θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τις περισσότερες καρέκλες των δημοτικών συμβούλων άδειες και το κλίμα γηπεδικό. Η Διοίκηση Τζανή χρονοτριβεί υποβιβάζοντας την πολιτική διάσταση του θέματος και περιορίζοντας το ενδιαφέρον του Δήμου στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου. Στην ίδια λογική του πολιτικού υποβιβασμού κινείται και η αντιπολίτευση μετατρέποντας το θέμα σε μικροπολιτική αντιπαράθεση «καφενειακού» επιπέδου, ενώ οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι , της Διοίκησης, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ του Φ. Μελά αλλά και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ προεξέχοντως του Επικεφαλής της κ. Ζούπη, προτίμησαν την σιωπή δια της απουσίας τους. Εξίσου, αναντίστοιχη των περιστάσεων και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η οποία έστρεψε τα βέλη της αριστερά χαρακτηρίζοντας διά στόματος του Επικεφαλής της «αίσχος» την τοποθέτηση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και αποδίδοντας εξίσου στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις δυνάμεις της κυβέρνησης τις ευθύνες για την ανατροφή της Χρυσής Αυγής (!).
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μέσω του δημοτικού του συμβούλου Μπάμπη Μανουσιάδη επανέλαβε την πρόταση για μετονομασία της Π. Τσαλδάρη σε Π. Φύσσα ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αντιφασίστα αγωνιστή της πόλης μας, αλλά και ως ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου για να υπενθυμίζει αυτή η πόλη που η Χρυσή Αυγή διέπραξε ένα από τα πιο φριχτά της εγκλήματα, τι σημαίνει φασισμός. Η πρόταση αυτή, κατόπιν επεισοδιακής συζήτησης τελικά εγκρίθηκε. Ο Επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, Χρήστος Βρεττάκος, επεσήμανε ότι «ο νεοφασισμός της χρυσής αυγής βλάστησε πάνω στο έδαφος της κοινωνικής καταστροφής, της φτώχειας και της ανεργίας που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές και κυβερνήσεις, ενώ, τα τάγματα της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο από τους Χρυσαυγίτες, αλλά και από του εφοπλιστές που τους ενδιαφέρει η Ν/Π Ζώνη Περάματος, τους εργοδότες, τους δημοσιογράφους, τις δυνάμεις καταστολής και από τις ίδιες τις κυβερνήσεις για να επιβάλλουν τον τρόμο στην κοινωνία και σε όποιον αγωνίζεται», ενώ τόνισε «ότι οφείλει ο Δήμος να πάρει πρωτοβουλίες για δράσεις ενάντια στον φασισμό και στην Χρυσή Αυγή με πρώτα και κύρια τα Σχολεία, οπου η χρυσαυγίτες σπέρνουν το δηλητήριο τους».
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ λέει ξεκάθαρα ότι το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε πάνω στο έδαφος της κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και θα ξεριζωθεί μαζί με αυτές. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος ενάντια στον φασισμό, την φτώχεια και την ανεργία με στόχο την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης του λαού και των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν. Συντονίζουμε την δράση μας με κάθε συλλογικότητα και με κάθε δημότη που αγωνίζεται. Και καλούμε κάθε Κερατσινιώτη-ισσα, Δραπετσωνίτη-ισσα να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό τον αγώνα για μία καλύτερη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα