ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.


 Σε ένα Δήμο που ουσιαστικά δεν λειτουργεί με ευθύνη της διοίκησης και καταδικάζει σε μαρασμό τη ζωή της πόλης, σε ένα Δήμο που το δημοτικό του συμβούλιο δεν μπορεί ούτε καν να συνεδριάσει με απαρτία, σε ένα Δήμο που δεκάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, σε ένα Δήμο που το πράσινο έχει γίνει κίτρινο, υπάρχει κάτι που λειτουργεί σωστά, αποτελεσματικά και στην ώρα του.

  Ο Δήμαρχος στην τελική ευθεία προς τις εκλογές φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας αλλά και των κοινωνικών δομών στους ιδιώτες.
  Το πρώτο βήμα έγινε με την προσπάθεια παραχώρησης του κολυμβητηρίου σε ΚΟΙΝΣΕΠ στην οποία ηγείται δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του.
  Το δεύτερο βήμα, το πιο σοβαρό, είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, του νομικού προσώπου που έχει την ευθύνη των παιδικών σταθμών για την παραχώρηση της λειτουργίας τους σε ΚΟΙΝΣΕΠ.
  Τα επόμενα βήματα; Η φύλαξη των σχολείων, οι υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας και ό,τι άλλο σε τελευταία ανάλυση δίνει την δυνατότητα στο δήμο να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες του αλλά και στο ιδιώτη να βγάλει κέρδη.
  Αν και δεν έχουμε πληροφορηθεί το σκεπτικό της απόφασης φανταζόμαστε ότι τα επιχειρήματα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν σε όλη την Ελλάδα οι δήμαρχοι-υπάλληλοι της τροϊκανής συγκυβέρνησης.
  Επικαλούνται τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας των παιδικών σταθμών λόγω αδυναμίας πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού εξαιτίας των εμποδίων του νομικού πλαισίου αλλά και της υποχρηματοδότησης.
  Αυτοί που γνωρίζουν τις τεράστιες ελλείψεις και δεν κάνουν τίποτα για να διεκδικήσουν έγκαιρα μόνιμο προσωπικό, έρχονται και λένε ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν θα είναι εφικτή η λειτουργία των παιδικών σταθμών άρα είναι δήθεν αναγκασμένοι να καταφύγουν σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με «Συνεταιριστική Επιχείρηση».
  Εμείς λέμε ότι η συνειδητή εκχώρηση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών από το Δήμο σε μια συνεταιριστική επιχείρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά και τους γονείς που χρειάζονται τον παιδικό σταθμό για το παιδί τους, για του εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτή.
 
1.Δεν διασφαλίζονται οι όροι και οι προυποθέσεις της λειτουργίας των παιδικών σταθμών ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Αυτοί εναποθέτονται στην εμπορική επιχείρηση.
  Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι απλοί χώροι φύλαξης. Χρειάζονται μόνιμο προσωπικό γιατί τα παιδιά δένονται με τους παιδαγωγούς τους και το μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό είναι προυπόθεση για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους.
  Χρειάζεται να εξασφαλίζονται οι όροι διατροφής των παιδιών , της παραμονής ,της δημιουργικής απασχόλησης τους και μάλιστα με τρόπο ενιαίο για όλα τα παιδιά.

 2.Τίποτα δεν διασφαλίζει τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών , η οποία θα είναι μόνιμα στον αέρα. Η χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων της ΕΕ έχει συγκεκριμένη διάρκεια και μόλις αυτή λήξει , το κόστος λειτουργίας βαραίνει τους «χρήστες υπηρεσιών» της συνεταιριστικής επιχείρησης , δηλ .τούς γονείς.

 3.Ούτε η σύμβαση εργασίας των εργαζόμενων σε αυτές εξασφαλίζεται ,αφού αυτή καθορίζεται από την επιχείρηση , αλλά και ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση μόνιμων θέσεων εργασίας.
  Η εξέλιξη αυτή είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς ο Δήμος υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική πολιτική που θέλει τους παιδικούς σταθμούς στον αέρα και την ευθύνη για τη λειτουργία τους να βαραίνει τους ίδιους τους γονείς.
  Ξέρουμε ότι είναι νόμιμη η δυνατότητα του νομικού προσώπου να προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με ΚΟΙΝΣΕΠ. Δεν είναι όμως ούτε ηθική αυτή η επιλογή ούτε χρήσιμη για την πόλη και τα συμφέροντά της.


  Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το μόνο αρμόδιο όργανο που μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα.
  Καλούμε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανεξάρτητα από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκαν να μην επωμιστούν την ευθύνη με την ψήφο τους της διάλυσης των κοινωνικών δομών του δήμου.
  Τους καλούμε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πουν όχι στην παραχώρηση των παιδικών σταθμών και του κολυμβητηρίου στους ιδιώτες.
  Δηλώνουμε ότι η δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μέσα αλλά και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για:
  • Να μην περάσουν οι παιδικοί σταθμοί στους ιδιώτες
  • Δημόσιους δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς
  • Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό για τη στελέχωσή τους
  • Να μην μείνει κανένα παιδί της πόλης έξω από αυτούς.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα