ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ Ή ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ?? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

 Εδώ κι αρκετό καιρό, αρκετοί φίλοι μας και ''φίλοι μας'' διατυπώνουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για την πορεία της Δημοτικής μας Κίνησης . Οι φίλοι μας, με φανερή αγωνία για την πορεία του Δήμου, ζητούν από εμάς με πιο τολμηρό τρόπο να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να ριζώσουμε σε αυτήν, να έρθουμε σε επαφή με ό,τι ζωντανό, τίμιο και ριζοσπαστικό κινείται στην πόλη μας. Έχουν δίκιο. Η Κίνησή μας μέσα στους 6 μήνες της ύπαρξής της έχει κάνει αρκετά πράγματα, είναι όμως πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της πόλης. Πρέπει να βρούμε σύντομα το βηματισμό μας. Να αξιοποιήσουμε τους φίλους της Κίνησης, με στόχο να φτάσουμε σε κάθε γειτονιά, να ανοίξουμε διάλογο με τους κατοίκους της πόλης. Χρειάζεται με πιο έντονο τρόπο και με καλύτερο προγραμματισμό να έρθουμε σε επαφή με τις συλλογικότητες της πόλης, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, στην προσπάθεια μας για τη διαμόρφωση του προγράμματος της Κίνησης, που θα πατάει στις επεξεργασμένες θέσεις, που εδώ και χρόνια προβάλλουν και παλεύουν. Η Κίνησή μας έχοντας αποκτήσει θετική εμπειρία από την ενασχόληση με το θέμα της ΔΕΗ, πρέπει το επόμενο διάστημα να μη φύγει από το βασικό της προσανατολισμό. Η ευθύνη μας δεν τελειώνει με την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διατύπωση της δικής μας θέσης. Χρειάζεται να οργανώνουμε σε συνεργασία με τις συλλογικότητες της πόλης, την πάλη των ανθρώπων για να μπει φρένο στις προσπάθειες για την παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής μας.
Βασική μας προτεραιότητα η περιοχή των Λιπασμάτων και το εργοστάσιο Καχραμάνογλου που έχουν μπει στο στόχαστρο για ''αξιοποίηση'' σε βάρος των Δημοτών. Τέλος ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες η Κίνηση πρέπει να περάσει στα χέρια των μελών της. Μέσα από τις συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις των τμημάτων τα μέλη της Κίνησης να συμμετέχουν μαζικά και να αποφασίζουν για τις δράσεις και τις θέσεις μας.
Ας έρθουμε τώρα στους ''φίλους'' της Κίνησης.  Και αυτοί εκφράζουν την αγωνία τους. Θα δώσει η Κίνηση στέγη σε ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν επιλογές που έφεραν το Δήμο και τη χώρα σε αυτό το χάλι? Θα μπορέσουν μέσα από αυτή να επιβιώσουν πολιτικά άνθρωποι που βλέπουν τους κομματικούς τους χώρους να βουλιάζουν κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών τους επιλογών? Και αυτοί έχουν δίκιο να ανησυχούν. Η Κίνησή μας μέσα από τη διακήρυξή της αλλά κυρίως μέσα από τη δράση της, αυτό το διάστημα, έχει δείξει την πρόθεσή της : ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ! Θέση δίπλα μας έχουν όλοι όσοι μας πλησιάζουν με ανιδιοτέλεια και διάθεση να δουλέψουν για να αλλάξει πορεία αυτός ο Δήμος. Οι στρατηγοί, οι λοχαγοί και οι παράγοντες ας κάτσουν εκεί που είναι και ας ανησυχούν για το πολιτικό τους μέλλον. Μας λένε με ένα,ευρηματικό είναι η αλήθεια, τρόπο: ''Αν θέλεις να ανοίξεις Σούπερ Μάρκετ και όχι μπακάλικο τότε καλείς όλο τον κόσμο να έρθει να ψωνίσει από εσένα.'' Ναι, έτσι είναι, αν κάποιος θεωρεί ότι ο Δήμος είναι επιχείρηση και οι Δημότες πελάτες- ψηφοφόροι. Δεχόμενοι το καλοπροαίρετο της παρομοίωσης, εμείς λέμε : Στο δικό μας Σούπερ Μάρκετ (γιατί αν δε το έχουν καταλάβει Σούπερ Μάρκετ ανοίξαμε), καλούμε όλους τους Δημότες να ψωνίσουν. Όμως στη δική μας διαφημιστική καμπάνια, για προσέλκυση πελατών, δε θα πούμε ψέματα για να τους παραπλανήσουμε. Στα ράφια μας θα βρουν προϊόντα ελεγμένα για την ποιότητά τους , φρέσκα και φυσικά όχι μεταλλαγμένα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο στο Σούπερ Μάρκετ μας θα επιλεγούν από τους ίδιους τους πελάτες, που συνεχώς θα τους ελέγχουν για την ποιότητα της δουλειάς τους και αν κρίνουν θα μπορούν να τους απολύουν και στη θέση τους να βάζουν καλύτερους, πιο υπεύθυνους, πιο δημιουργικούς. Σε όσους καλοπροαίρετα εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία μήπως η Κίνησή μας ''περιχαρακώνεται'', μήπως ''αποκλείει'' ανθρώπους, μήπως έχουμε πάρει στο χέρι ένα ''αριστερόμετρο'' κι όποιος δεν είναι μέσα σε συγκεκριμένα στάνταρ ''καθαρότητας'' απομονώνεται….
Τους λέμε, να μην ανησυχούν! Σε αυτό το διάστημα, που η Κίνησή μας λειτουργεί έχει αποδείξει ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, συζητά μαζί τους, ακούει τους προβληματισμούς τους. Στις δραστηριότητές μας καλούμε να συμμετέχουν και συμμετέχουν, άνθρωποι στους οποίους δεν έχουμε ζητήσει το κομματικό τους βιβλιάριο. Στην Κίνησή μας συμμετέχουν ήδη και αυτό ελπίζουμε, πιστεύουμε και παλεύουμε να γίνει πιο έντονο, πολίτες από όλο το φάσμα της Αριστεράς, πολίτες που μπορεί να μη συμμερίζονται τις συνολικές αντιλήψεις της Αριστεράς για την πορεία αυτού του τόπου, αποδέχονται όμως τη λογική της διακήρυξής μας για έναν ''ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ'' στην τοπική πολιτική σκηνή , πολίτες που θέλουν να βάλουν πλάτη για να αλλάξει πορεία ο Δήμος. Στην Κίνησή μας ΔΕΝ συμμετέχουν και αυτό ελπίζουμε, πιστεύουμε και παλεύουμε να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα όσοι τα προηγούμενα χρόνια από διάφορες ''θέσεις'' στήριξαν, υπηρέτησαν και αξιοποίησαν τις κυρίαρχες πολιτικές που τσάκισαν τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών, πολίτες που θεωρούν ότι η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει, βόλεμα, ρουσφέτι, εξουσία και προσωπικά οφέλη.
Το λέμε καθαρά:  Για εμάς η κατάκτηση της Δημοτικής Αρχής δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν είμαστε διατεθιμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας να ρίξουμε όχι νερό στο κρασί μας αλλά κρασί στο νερό μας όπως μας ζητούν κάποιοι. Φιλοδοξούμε να κερδίσουμε την πλειοψηφία των Δημοτών, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, χωρίς να κρύβουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε.
 -Θέλουμε να είμαστε μια Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση, που δε θα κρύβει από τους πολίτες την άποψή της ότι ο τόπος πρέπει να αλλάξει πορεία και ότι αυτή η αλλαγή περνάει μέσα από την ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς.
 -Θέλουμε να είμαστε μια Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση, που θα στηρίζεται στις Συλλογικότητες της πόλης και μαζί τους θα διαμορφώσει πολιτικές για να βγει ο Δήμος από το αδιέξοδο.
 -Θέλουμε να είμαστε μια Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση, που θα πείθει τους πολίτες ,που έχουν άλλη πολιτική αντίληψη, ότι αξίζει να συμπαραταχθούν μαζί μας για να αλλάξει το πρόσωπο αυτής της πόλης, ότι αξίζει να συμπαραταχθούν μαζί μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία για αυτούς και τα παιδιά τους. Σε αυτή την προσπάθεια αντίπαλος μας είναι οι δικές μας αδυναμίες. Ας τις ξεπεράσουμε για να πάμε μπροστά.
 
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα