ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ S.O.S.





Εδώ και αρκετά χρόνια η ευθύνη για την ίδρυση και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών πέρασε από το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πέρασε η ευθύνη όχι όμως και οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότησή τους. Τελευταία, εξαιτίας την πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων για τους παιδικούς σταθμούς όπως και για κάθε άλλη λαϊκή ανάγκη υπάρχει ουσιαστικά στάση πληρωμών. Στόχος οι ίδιοι οι γονείς να αναλάβουν σταδιακά την οικονομική στήριξή τους.
Η δημοτική αρχή επέλεξε την εύκολη λύση. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές επέβαλε τροφεία ξεχνώντας ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στρέφονται οι λαϊκές οικογένειες της πόλης που δοκιμάζονται έντονα από τις αντιλαϊκές πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης. Και όχι μόνο αυτό. Στους σταθμούς απασχολούνται σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεν ανανεώνονται ή ανανεώνονται καθυστερημένα. Υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό. Αρκετά παιδιά εργαζομένων και ανέργων συμπολιτών μας μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Κοντά σε αυτά με ευθύνη της διοίκησης εδώ και αρκετές βδομάδες οι σταθμοί αδυνατούν να προσφέρουν φαγητό στα παιδιά και για άλλη μία φορά οι γονείς καλούνται να δώσουν λύση με χρήματα ή ταπεράκια από το σπίτι!!!!!
Οι δικαιολογίες βροχή. Κάποιες από αυτές μπορεί να ευσταθούν. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Τα παιδιά υποσιτίζονται, οι γονείς ξαναβάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και όποιος τολμήσει να μιλήσει για αυτή την κατάσταση έρχεται αντιμέτωπος με μια απαράδεκτη υβριστική αντιμετώπιση από τη μεριά της προέδρου των παιδικών σταθμών και της δημοτικής αρχής που την καλύπτει.

Πολλές φορές οι γονείς στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αθωώνουν αυτούς που το δημιουργούν. Στην αγωνία να δώσουν λύση στο πρόβλημα των παιδιών τους αφήνουν να διαιωνίζεται μία κατάσταση που συνεχώς θα γεννά καινούρια προβλήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι οι αιτίες αυτών των προβλημάτων είναι πολιτικές και έτσι και οι λύσεις τους δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό.
Καλούμε τους γονείς και τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών να αγωνιστούν μαζί μας για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.  Το επόμενο διάστημα χρειάζεται:
·         Με ευθύνη της δημοτικής αρχής να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της σίτισης των παιδιών.
·         Δημοτική αρχή, γονείς και εργαζόμενοι να απαιτήσουν κρατική χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών που να καλύπτει τις ανάγκες τους.
·         Μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό στους σταθμούς της πόλης.
·         Κατάργηση των τροφείων.
·         Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς την επόμενη χρονιά.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα