Δελτίο Τύπου για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο Α.Τ. Δραπετσώνας

Δελτίο Τύπου (06/04/2013) - Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερτασινίου Δραπετσώνας " Άλλος Δρόμος"
 
Πορεία συμπαράστασης προς τους μετανάστες κρατούμενους του Ξένιου Δία στο Α.Τ. Δραπετσώνας.
Σήμερα 6/4 πραγματοποιήθηκε πορεία συμπαράστασης προς τους μετανάστες που είναι φυλακισμένοι εδώ και αρκετούς μήνες στο Α.Τ. Δραπετσώνας. Να υπενθυμίσουμε πως αυτοί οι άνθρωποι, γύρω στα 100 άτομα, ‘’ζούν’’ σε μόλις 70τ.μ χώρου σε άθλιες συνθήκες κράτησης.
Μέλη της δημοτικής κίνησης ‘’Άλλος Δρόμος’’ συμμετείχαν στο κάλεσμα του Παμπειραϊκού αντιφασιστικού μετώπου για πορεία έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας. Πολλοί κάτοικοι αλλά και συλλογικότητες αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές συμμετείχαν σε αυτό.
Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέσω των εντολών που τις έχουν υπαγορευθεί από την Ε.Ε. γίνεται συνένοχος σε ένα βρώμικο παιχνίδι που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Οι μετανάστες, θύματα πολέμων όπου η Δύση έχει βάλει την υπογραφή της για να γίνουν αυτοί, αλλά και όχι μόνο, αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ‘’ντόπερμαν’’ έχει διαταγές να σταματήσει αυτό το κύμα ανθρώπων που καταφθάνει προς την Ευρώπη με κάθε μέσο, όπως είναι τα κέντρα κράτησης μεταναστών αλλά και η εφαρμογή του ρατσιστικού και απάνθρωπου Ξένιου Δία.
Η δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας ‘’Άλλος Δρόμος’’, όπως κατέθεσε και προ ημερών κείμενο διαμαρτυρίας προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας το οποίο και ψηφίστηκε, απαιτεί:
• Να σταματήσει η εφαρμογή της αντιλαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης.
• Να πάψει το Α.Τ. Δραπετσώνας να είναι αποθήκη ανθρώπινων ψυχών
• Να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσους ανθρώπους είναι απαραίτητο να παραμένουν στο Α.Τ. για μικρό χρονικό διάστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα