Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για τις απαράδεκετες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο Α.Τ. Δραπετσώνας.


Σήμερα στις 3/4 ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας το κείμενο διαμαρτυρίας που εισηγήθηκε ο ''Άλλος Δρόμος'', μέσω του δημοτικού συμβούλου Μπάμπη Μανουσιάδη, για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο αστυνομικό τμήμα της Δραπετσώνας.
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ Α.Τ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Οι καθημερινές συλλήψεις και η βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών «χωρίς χαρτιά» στο πλαίσιο των επιχειρήσεων σκούπα του αφιλόξενου «Ξένιου Δία» έφτασε και στην πόλη μας. Αυτή η πολιτική έχει μετατρέψει το Α.Τ. Δραπετσώνας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Το τελευταίο διάστημα μεταφέρονται και στοιβάζονται εκεί δεκάδες μετανάστες παραμένοντας κρατούμενοι για μήνες. Παραμένουν έγκλειστοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και προαυλισμού και με παράταση της κράτησής τους ανά τρίμηνο χωρίς αιτιολόγηση. Οι ασθένειες τους θερίζουν και οι καταγγελίες για κακομεταχείριση και βασανισμούς από πλευράς των αστυνομικών οργάνων πρέπει άμεσα να διερευνηθούν.
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απαιτεί:
• Να σταματήσει η εφαρμογή της αντιλαικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης.
• Να πάψει το Α.Τ. Δραπετσώνας να είναι αποθήκη ανθρώπινων ψυχών
• Να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσους ανθρώπους είναι απαραίτητο να παραμένουν στο Α.Τ. για μικρό χρονικό διάστημα.
 
Το Δημοτικό συμβούλιο δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η πολιτική που προσβάλλει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα