Πρόταση της Δημοτικής κίνησης πολιτών ''Άλλος Δρόμος'' προς το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για ψήφισμα σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο Α.Τ. Δραπετσώνας.

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανουσιάδης Μπάμπης κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας εκ μέρους της δημοτικής κίνησης ''Άλλος Δρόμος'' σχετικά με τα όσα απάνθρωπα και θλιβερά συμβαίνουν στο Α.Τ. Δραπετσώνας . Το ψήφισμα είναι σε εκκρεμότητα αν θα γίνει δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση που θα παρθεί στη συνέχεια της συνεδρίασης που ορίστηκε για Τετάρτη 3/4/2013 στις 20:00.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ Α.Τ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Οι καθημερινές συλλήψεις και η βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών «χωρίς χαρτιά» στο πλαίσιο των επιχειρήσεων σκούπα του αφιλόξενου «Ξένιου Δία» του κ. Δένδια έφτασε και στην πόλη ...μας χωρίς να μας κάνει να αισθανόμαστε όπως διαφημίζεται «πιο ασφαλείς» αλλά σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο άνθρωποι. Αυτή η πολιτική έχει μετατρέψει το Α.Τ. Δραπετσώνας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Το τελευταίο διάστημα μεταφέρονται και στοιβάζονται εκεί δεκάδες μετανάστες παραμένοντας κρατούμενοι για μήνες. Παραμένουν έγκλειστοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και προαυλισμού και με παράταση της κράτησής τους ανά τρίμηνο χωρίς αιτιολόγηση. Οι ασθένειες τους θερίζουν και οι καταγγελίες για κακομεταχείριση και βασανισμούς από πλευράς των αστυνομικών οργάνων πρέπει άμεσα να διερευνηθούν.
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απαιτεί:
• Να σταματήσει η εφαρμογή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής από τον κ. Δένδια και την τρικομματική κυβέρνηση που τον στηρίζει
• Να πάψει το Α.Τ. Δραπετσώνας να είναι αποθήκη ανθρώπινων ψυχών
• Να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσους ανθρώπους είναι απαραίτητο να παραμένουν στο Α.Τ. για μικρό χρονικό διάστημα.

Το Δημοτικό συμβούλιο δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η πολιτική που προσβάλλει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»