ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ..

Σε μια πόλη, που στενάζει εξαιτίας της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που με θλίψη μετρά τους χιλιάδες ανέργους της, τις χιλιάδες των οικογενειών που αδυνατούν πια να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες…
Σε μια πόλη, που με αγωνία βλέπει τα σχολεία της να μένουν όρθια και ανοιχτά , όχι χάρη στη φροντίδα και τη χρηματοδότηση της πολιτείας, αλλά χάρη στην προσπάθεια γονιών και εκπαιδευτικών, που πολλές φορές χώνουν βαθιά το χέρι στις άδειες τσέπες τους για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων…
Σε μια τέτοια πόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε με ζωντανό και μαχητικό τρόπο να αντιμετωπίζει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων της.
Θα έπρεπε τα μέλη του με επιχειρήματα και πολιτική αντιπαράθεση να συγκρούονται , ίσως και σκληρά πολλές φορές , με γνώμονα και στόχο το καλό της πόλης και των ανθρώπων της.
Είναι όμως αυτή η εικόνα του Δημοτικού μας Συμβουλίου?
Σίγουρα ΟΧΙ! Έστω και μια φορά να το παρακολουθήσει κανείς θα νιώσει πίκρα και απογοήτευση, θα καταλάβει ότι απ΄αυτό το όργανο τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει…
Οι τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο ότι η διαπίστωση αυτή δεν οφείλεται σε μια αντιπολιτευτική διάθεση αλλά περιγράφει μια θλιβερή πραγματικότητα .
Να μερικές εικόνες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μας :
Συνεδριάσεις που ξεκινούν μία τουλάχιστον ώρα μετά την προγραμματισμένη, αφού μετά βίας συγκεντρώνεται ο ελάχιστος αριθμός των Συμβούλων για να υπάρχει απαρτία (αρκετοί από τους οποίους αποχωρούν μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης) .
Ένας Δήμαρχος, που έχοντας χάσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να περάσει την πολιτική του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΠΑ: Τι κάνεις για να τον περάσεις από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα τον καταψηφίσει?..Απλώς περιμένεις να περάσει ένας μήνας και να μη συζητηθεί στο Συμβούλιο ώστε σύμφωνα με το νόμο (δίκαιος ..ε?) να θεωρείται εγκεκριμένος!!!
Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που αντί να συζητά κραυγάζει, με τρόπο που θυμίζει έντονα την παλιά ελληνική ταινία με τους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες που καλυπτόμενοι πίσω από την καταγωγή τους κοκορομαχούν, ξεχνώντας ότι οι πολίτες αυτής της πόλης απαιτούν εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο που να μάχεται με αξιοπρέπεια για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Μια Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου που με αυταρχικό τρόπο προσπαθεί , όχι να κρατήσει τη διαδικασία σε ένα επίπεδο που να αρμόζει σε Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά προσπαθεί να περάσει τον δικό της τρόπο για τη λειτουργία και τη δημοκρατική συζήτηση δίνοντας ή αφαιρώντας το λόγο από συμβούλους όποτε εκείνη θέλει ή παρεμβαίνοντας στις τοποθετήσεις τους!!
Μια Πρόεδρο των παιδικών σταθμών που ενώ «παραιτέιται» , μένει στη θέση της και με έντονα υβριστικό τρόπο, αντικρούει όποιον τολμήσει να κριτικάρει τα έργα και τις ημέρες της.
Εδώ και εβδομάδες, τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς υποσιτίζονται ή σιτίζονται έπειτα από παρεμβάσεις-προσφορές των γονιών τους. Αυτό συμβαίνει παρά το ότι οι γονείς σε αυτές τις δύσκολες εποχές αναγκάζονται να πληρώνουν τροφεία, ενώ θα έπρεπε αυτή η κοινωνική παροχή να είναι δωρεάν. Οι δικαιολογίες βροχή και πιθανών κάποιες απ’ αυτές να ευσταθούν…Όμως το πρόβλημα παραμένει , τα παιδιά υποσιτίζονται και αντί η Δημοτική Αρχή να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη και να πάρει μέτρα για να λυθεί το θέμα αφήνει την κυρία Πρόεδρο να χυδαιολογεί!
Σύμφωνα με αυτήν όλα πάνε καλά και το ‘’πρόβλημα’’ το δημιουργεί μια υπάλληλος που, όπως λέει η Πρόεδρος , είναι ικανή για να πλήξει αυτήν και τη Δημοτική Αρχή, να ρίξει στρυχνίνη(!) στο φαγητό των παιδιών αντί για αλάτι!!!

Και ενώ θα περίμενε κανείς η Δημοτική Αρχή για να προστατεύσει τον εαυτό της , αλλά και τους εργαζόμενους στο Δήμο να αντιδράσει και η κυρία αυτή να αποτελέσει παρελθόν για τους παιδικούς σταθμούς , παραμένει στη θέση της και οι κατηγορίες που απευθύνει συνεχίζουν να αιωρούνται…
Δημοτικοί Σύμβουλοι στα όρια νευρικής κρίσης, που αντιμετωπίζουν την προοπτική να μπουν στη φυλακή , μιας και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον τους για τα χρέη μιας αμαρτωλής διαχρονικά επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ) που πρέπει άμεσα να περάσει στο Δήμο, μαζί με το έργο που προσφέρει και τους εργαζόμενούς της, για να ελέγχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να αποτελεί όχημα για να περνούν μέσα από αυτήν διάφορες τουλάχιστον ‘’παράτυπες ‘’δραστηριότητες.
Αυτή είναι η εικόνα….Υπάρχει άραγε λύση? Υπάρχει διέξοδος?
Σίγουρα υπάρχει, όμως αυτή η διέξοδος δεν περνά από τις περισσότερες παρατάξεις που δρουν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν μπορούν αυτές οι δυνάμεις που εδώ και 25 χρόνια έχουν την τοπική εξουσία και σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική εξουσία έφεραν το Δήμο και το Συμβούλιό του σε αυτήν την κατάσταση , να δώσουν λύση. Δεν αποτελούν λύση αλλά μέρος του προβλήματος.
Οι προσπάθειες που γίνονται για διάφορες συνεργασίες, μεταγραφές-μετακομίσεις, ακόμη κι αν ευδοκιμήσουν δε θα έχουν αποτέλεσμα. Τα καλέσματα στις υγιείς δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δεν πείθουν.
Ο λαός έχει γίνει πια σοφότερος. Δεν θα ξαναεμπιστευτεί αυτούς που του τάζουν τα πάντα πριν τις εκλογές για να υφαρπάξουν την ψήφο του και μετά οδηγούν το Δήμο σε αδιέξοδο.
Η δική μας διέξοδος , ο δικός μας ¨Άλλος Δρόμος¨ περνά σε πολιτικό επίπεδο από τη συνεργασία των δυνάμεων της ριζοσπαστικής μαχόμενης αριστεράς που παραμερίζοντας τις διαφορές τους πρέπει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΎΝ –όχι κατ΄ανάγκη εκλογικά-για να δώσουν τέρμα σε αυτήν την παρακμιακή κατάσταση.
Ο δικός μας ¨΄Άλλος Δρόμος¨ περνά σε κοινωνικό επίπεδο από τη συνεύρεση και τη συνεργασία όλων των ζωντανών δυνάμεων της πόλης που θα αγωνιστούν για να αλλλάξουν αυτήν την κατάσταση .

ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα