ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου μας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και σας κοινοποιούμε για την ενημέρωση σας:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και εξοντώνουν τους εργαζόμενους, που καθημερινά συνάνθρωποι μας ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, που ιδιωτικοποιούνται κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και η ενέργεια, που ξεπουλιέται σε πολύ χαμηλό τίμημα ο εθνικός πλούτος της χώρας (υπέδαφος, ακίνητα, παραλίες, επιχειρήσεις, κ.λπ.) σε επιχειρηματικούς ομίλους, στο στόχαστρο έχει μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που υποβαθμίζεται και βάλλεται συνεχώς.

Με τη μείωση των επιχορηγήσεων από την Κεντρική Διοίκηση κατά 60%, την περικοπή των κοινωνικών προγραμμάτων, το γεγονός ότι φόροι που παρακρατούνται χρόνια και ανήκουν στους Δήμους δεν αποδίδονται, ουσιαστικά η κυβέρνηση ακυρώνει τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και μετατρέπει τους Δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και μέσω του Καλλικράτη στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών λειτουργιών τους .

Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας βρίσκεται σήμερα σε άθλια οικονομική κατάσταση. Με ληξιπρόθεσμα χρέη σε προμηθευτές που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους στο Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση και δεσμευμένους όλους τους λογαριασμούς του, ακόμη και της μισθοδοσίας από την ΕΥΔΑΠ για οφειλές.

Αγαπητοί συνδημότες,

Σήμερα δεσμεύονται οι λογαριασμοί

του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ, χθες από την Παγκρήτια Τράπεζα, αύριο από κάποιον άλλο προμηθευτή στον οποίο ο Δήμος χρωστάει. Δεν υπάρχουν χρήματα για να επιτελεσθούν βασικές λειτουργίες του Δήμου, να πληρωθούν πετρέλαια για τ’ απορριμματοφόρα, τρόφιμα για τους παιδικούς σταθμούς, χαρτί για την έκδοση πιστοποιητικών, κτίρια και εγκαταστάσεις μένουν ασυντήρητα και καταρρέουν, υποβαθμίζεται και καταστρέφεται η περιουσία του Δήμου.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου το βιώνουμε καθημερινά και προσπαθούμε μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες ν’ ανταποκριθούμε. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν συντελέσει και οι Δημοτικές Αρχές της πόλης μας, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΤΩΡΑ μαζί πρέπει ν’ αλλάξουμε την κατάσταση.

Σήμερα είμαστε απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και κινδυνεύουμε νάμαστε απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αύριο απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Δήμου. Η ΄΄επιτροπεία ΄΄ που επιβάλλεται στην τοπική αυτοδιοίκηση από το μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών για το Δήμο μας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής, σε απολύσεις και σε αυξήσεις ανταποδοτικών τελών.

Γι’ αυτούς του λόγους Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε και παλεύουμε να δοθεί λύση άμεση και πολιτική.

Οι μισθοί των εργαζομένων δεν είναι δυνατόν να κατάσχονται από τον κάθε οργανισμό ή ιδιώτη στο οποίο χρωστάει ο Δήμος. Δεν μπορεί η μισθοδοσία να γίνεται εργαλείο πίεσης στα χέρια οποιουδήποτε για να «παίζονται» παιχνίδια.

Απεργούμε και είμαστε Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ στους χώρους δουλειάς μας ζητώντας παρέμβαση από τους αρμόδιους υπουργούς και από τη Δημοτική Αρχή

· για την άρση των κατασχέσεων των τραπεζικών Λογαριασμών του Δήμου.

· για την απόδοση παρακρατηθέντων από χρόνια πόρων που ανήκουν στους Δήμους.

· Να μην υπάρξει καμία μείωση στις επιχορηγήσεις των Δήμων που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό τους.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών των Δήμων.

Παράλληλα ζητάμε μια διαφορετική υπεύθυνη και προσεκτική διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου μας ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του.



Φίλοι συνδημότες,

Δεν επιδιώκουμε την ταλαιπωρία σας, αντίθετα η τωρινή μας κινητοποίηση είναι ένα καμπανάκι για την επικίνδυνη πορεία του Δήμου μας στο μέλλον.

Ζητάμε και τη δική σας ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για την επιβίωση του Δήμου μας. Να μη γίνουν οι Δήμοι ιδιωτικές επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και για τους εργαζόμενους



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα