ΔΗΚΕΠΑ μια αμαρτωλή ιστορία που πρέπει να τελειώσει άμεσα

Ιστορικά, οι δημοτικές επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν με την πρόφαση απορρόφησης προγραμμάτων που απευθύνονταν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και που τέτοια δεν μπορούσε να απορροφήσει ο Δήμος.
Λειτουργώντας σε πλαίσιο ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά σε προνομιακή σχέση με τον Δήμο, μπορούσαν να αναλαμβάνουν έργο του Δήμου υπό μορφή προγραμματικών συμβάσεων και να το πραγματοποιούν χωρίς τον στενό έλεγχο του δημοσίου.

Ένα τέτοιο εργαλείο αδιαφάνειας που λειτουργεί προεδροκεντρικά και πολλές φορές δεν δίνει λόγο ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης είναι επόμενο να λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα στα οικονομικά του Δήμου.
Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν σχεδόν όλες οι κοινωφελείς δραστηριότητες του Δήμου περνούν στον έλεγχο μιας τέτοιας επιχείρησης (αθλητισμός, πολιτισμός, μικροέργα ).
Στον Δήμο μας, η ΔΗΚΕΠΑ είναι μια αμαρτωλή ιστορία που κληρονόμησε και τις αμαρτίες ενός καθεστώτος πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας, των καταργηθέντων επιχειρήσεων των δυο Δήμων, που συνενώθηκαν και πρέπει να τελειώσει σύντομα. Με καταλογισμό ευθυνών, διαχρονικά, για τα πεπραγμένα και την κατάντια των οικονομικών της επιχείρησης.
Όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης πρέπει να επανέλθουν στον Δήμο, συνεπώς

και υπό τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους κανόνες διαφάνειας.
Οι νέες συμβάσεις, για τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα, να γίνουν στον Δήμο με άμεσο στόχο την δημιουργία θέσεων για μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων σε αυτά.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να ενταχτούν στο δυναμικό του Δήμου με σταθερή και μόνιμη εργασία. Όπως και τα προγράμματα που τρέχουν.
Όλα τα χρέη της επιχείρησης με προτεραιότητα τους μισθούς των εργαζομένων να πληρωθούν από τον Δήμο.
Είναι αδιανόητο 200 εργαζόμενοι, με περιστασιακή και ανασφαλή εργασία, να μένουν απλήρωτοι ενάμισι χρόνο τώρα και ο Δήμος να επιδίδετε σε έργα και δραστηριότητες βιτρίνας.
Είναι αδιανόητο ειδικά αυτή την εποχή, της κρίσης, της ανεργίας και της φτωχοποίησης η Δημοτική Αρχή να στερεί από τους δοκιμαζόμενους Δημότες, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που δικαιούνται.
Το άλλοθι των μνημονίων και της κρίσης δεν καλύπτει την ανικανότητα, πόσο μάλλον την σκοπιμότητα κακοδιαχείρισης της διοίκησης του Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα