ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ο.Ε

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Δασκάλων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με την μεθοδολογία που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια έρευνας για την δημιουργία του <νέου σχολείου> :


Αρ. Πρωτ:2000
Αθήνα 12/3/2013

Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Με αφορμή το με αρ.πρωτ. 5291/6.3.2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στο πλαίσιο έρευνας για το Νέο Σχολείο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει:
- Οι αιφνιδιασμοί, η προχειρότητα και η έλλειψη διαλόγου από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν σταματημό. Καθημερινά διάφορες εγκύκλιοι «βομβαρδίζουν» τα σχολεία δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς. Η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού δεν επιτρέπει τη διατύπωση ενός πλάνου λειτουργίας με άμεσο αποτέλεσμα την αποσπασματικότητα των μέτρων.
- Το αυταρχικό πλέγμα μέτρων και διατάξεων (αξιολόγηση – χειραγώγηση, νέες πειθαρχικές διώξεις, κλπ.) εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες διατάξεις και εγκυκλίους που κάνουν όλο και πιο ασφυκτική τη λειτουργία των οργάνων των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
- Η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες της διενέργειας έρευνας μελέτης αξιολόγηση για την πορεία του νέου σχολείου είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια εισόδου ιδιωτών στο χώρο της εκπαίδευσης και στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει έγκαιρα ενημερώσει όλους τους αρμόδιους πως δεν υπάρχει πεδίο οποιασδήποτε επικοινωνίας όσο το ζήτημα της αξιολόγηση – χειραγώγησης συνδέεται με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών μέσω των απαράδεκτων επιστημονικών ποσοστώσεων και τις απολύσεις.
            Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία διεξαγωγής της έρευνας (Διευθυντή, εκπροσώπους συλλόγου Διδασκόντων, εκπροσώπους συλλόγου γονέων) να αρνηθούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, καθώς είναι ενταγμένο στο αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο της αξιολόγησης που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους.


Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας


      Μαντάς Κομνηνός                                                Πετράκης Σταύρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»