Καταγγελία συλλόγου εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.


 
Σύλλογος Εργαζομένων
Δήμου ΚερατσινίουΔραπετσώνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας καταδικάζει και καταγγέλλει για συκοφαντική δυσφήμιση την κα Δαβγιώτη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον της κας Μαϊλη Μάτας μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και εκλεγμένης εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Παιδικών Σταθμών. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί έγιναν στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-03-2013 και έχουν καταγραφεί στα ηχογραφημένα πρακτικά. Η κα Δαβγιώτη είναι πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. των Παιδικών Σταθμών και Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας.
... Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με άλλες πρακτικές και ενέργειές της αποτελεί απειλή και προσβολή για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλη μας.
Το τελευταίο διάστημα στους Παιδικούς Σταθμούς έχουν οξυνθεί τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα τα όποια πολλαπλασιάζονται και από τις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες της Προέδρου κας Δαβγιώτη. Η οποία αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσφεύγει με μεγάλη ευκολία σε ενέργειες όπως:
• Αυθαίρετη μετακίνηση προϊσταμένης Παιδικού Σταθμού και απειλεί και τις υπόλοιπες ότι θα έχουν την τύχη της αν δεν λειτουργούν όπως λέει η πρόεδρος.
• Δεν έχει φροντίσει για την ύπαρξη Παιδιάτρου στους Παιδικούς Σταθμούς.
• Δεν έχει φροντίσει να υλοποιήσει την εγκεκριμένη πρόσληψη των 19 εργαζόμενων με 11μηνη σύμβαση.
• Αναρτά ανακοινώσεις προσβλητικές προς τους γονείς προκειμένου να εισπραχθούν τα τροφεία και άτομα ξένα προς τους εργαζόμενους τηλεφωνούν σε γονείς απειλώντας πως αν δεν καταβληθούν άμεσα τα τροφεία τα παιδιά τους θα φύγουν από τους Παιδικούς Σταθμούς.
• Ακυρώνει τα Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ώστε να μην γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα.
• Και άλλα πολλά παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν που λειτουργούν αρνητικά τόσο στους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών, όσο και στην ίδια την κοινωνία.

Η ανάδειξη αυτών των προβλημάτων έχει απασχολήσει το Σύλλογο Εργαζομένων και το Διοικητικό του Συμβούλιο και βέβαια τα παραπάνω έχουν τεθεί αναλυτικά στη Δημοτική Αρχή.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε γονείς και εργαζόμενους να παλέψουν:

• Ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών, εύκολη λεία για τους ιδιώτες
• Να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των Παιδικών Σταθμών, να εξασφαλιστεί πλαίσιο λειτουργίας και το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και οι ο υπηρεσίες να προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους δημότες.
• Να ενταχθεί άμεσα το Ν.Π.Δ.Δ. στον οργανισμό Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα